Hakkımızda
Kastamonu’dan İstanbul’a 1964 yılında göç eden Sevim ailesi Çapa’da şekerci dükkanı açmakla işe başlıyor. Emiroğlu Baklavaları Ortağı Abdullah Sevim’in ailesi, şekercilikte 6 yıl hizmet verdikten sonra, 1970’li yıllarda pastacılığa dönüş yapıyor. Pastanelerinde baklava da sattıklarını anlatan Sevim, “O dönem baklavaları hazır alıyorduk. Çapa’da 2 yıl pastacılık yapıp devrettik. 1972’de Kocamustafapaşa’da yeni bir pastane devraldıp, 3 yıl işlettik. Fakat çeşitli sebeplerle devretmek zorunda kaldık. Daha sonra Kurtuluş’ta bir yer aldık ve 1980’de de orayı devrettik.
Bu süreden sonra pastacılık yapmayacağımızı düşünüyorduk ve Çağlayan’da lokanta işletmeye karar verdik. Kısa süren lokantacılık deneyimimizden sonra Erenköy ve Kurtuluş’ta tekrar pastacılığa döndük fakat devam ettirmedik.
”Çalışmaya 2 sene ara verdik ve 1986’da Sahrayıcedid’te ilk Emiroğlu Baklavası’nı açtık” “Baklavanın sırrı doğallık”
Şu anda 750 metrekare kullanım alanına sahip imalathanede üretim yaptıklarını anlatan Abdullah Sevim, üretim alanlarında Tükiye’nin en iyi baklava, börek ve dondurmasını yapmaya çalıştıklarını kaydediyor. Toplam 6 şubeyle hizmet veren Emiroğlu Baklavaları, maliyetin yüksek olmasından dolayı franchising vermiyor.
Baklavanın sırrının un, şeker, fıstık ve yağın iyi olmasından kaynaklandığını söyleyen Sevim, Antep Barak yöresinin fıstığını kullandıklarını belirtiyor. Baklavaya lezzet katan en önemli unsur ise tereyağı. Yağı önceden Şanlıurfa’dan temin ettiklerini dile getiren Sevim, hijyenik ve güvenilir olması sebebiyle endüstriyel üretilen tereyağını tercih ettiklerini söylüyor.